courthouse dining

November 21st, 2017

Preparation is well underway for the pouring of the concrete slab for the new Ciao Cielo restaurant in Bay Street, Port Melbourne. The original JJ.Clark designed 1860 Port Melbourne courthouse building, with its beautifully detailed polychromatic brickwork cladding and slate roof, will continue to host patrons with its sublime dining hall, while the extension will provide state of the art support facilities, centred around a large kitchen facility with wood fired pizza oven. The project will also enable better integration and development of the outdoor areas characterised by their mature Canary Island palms. 

mixed use centre

October 31st, 2017

Solid red clay has been revealed through excavation of this site in preparation for the new mixed use centre for Holy Trinity, Kew. The project steps down the site to provide grade access at the lower two public levels for cafe, retail, medical clinic, parish offices, parish halls, children’s zone and seminar centre while the upper two levels house private apartments. The project is the culmination of many years of planning and will close the chain of bluestone clad and slate roofed nineteenth century structures to finally formalise the scenic church green. The project will continue the commercial strip of High Street and connect with the mature oak canopied church forecourt.

copper cloaked terrace

May 11th, 2017

Framing is complete to this two storey extension to a Victorian single fronted terrace house in North Carlton and cladding has commenced with earthy terracotta toned dry pressed bricks in tandem with recycled bricks forming the external walling. The roof is populated by a myriad of rooflights and lanterns, later to be clad in copper, that draw daylight inside to cascade through the house

prahran labyrinth

March 29th, 2017

This new two storey single fronted terrace house in Prahran is taking shape with the framing nearing completion. Roofing and cladding will commence shortly. The house is characterised by an exciting spatial complexity and level of detail which will be complimented by a garage with car stacker, roof gardens, a gym and pool with a swim jet 

yarra valley retreat

November 26th, 2016

This new house, currently being clad, is perched across the brow of a hill and presents as a single storey structure to the street, but it is only when one moves through the landscape and into the house that the spectacular views across the verdant valley of the yarra are revealed. Beneath that view and part way down the hill, a pool and deck is being constructed as an island, reached by bridges from the home’s al fresco spaces and creating a landscaped chasm in-between. Living spaces occupy the front gallery seats with bedrooms in the stalls, but all with distinctive and uniquely particular aspects of the theatre of rolling clouds and picturesque landscape that is the yarra valley.